1. Home
 2. ICT
 3. Raspberry Pi
 4. Raspbian OS installeren op de Raspberry Pi
featured-article-image
Skill 5

Raspbian OS installeren op de Raspberry Pi

We gaan via het programma NOOBS op de Micro SD kaart van de Raspberry Pi het besturingssysteem Raspbian OS installeren op de Raspberry Pi. NOOBS is een tussenstap die het jouw gemakkelijk maakt de laatste versie van Raspbian te installeren met maar een paar drukken op de knop. Na dit leeronderdeel heb je een volledig schoon geïnstalleerde Raspberry Pi en ben je klaar voor de volgende leeronderdelen.


Deze opdracht doe je individueel, of in duo’s, vraag dit aan jouw docent.

 

 

 1. Haal de Micro SD kaart uit de Computer en doe hem in de Micro SD kaart sleuf in de Raspberry Pi
 2. In leeronderdeel 2 heb je geleerd hoe de Raspberry Pi aangesloten kan worden op beeldscherm, toetsenbord en internet. Sluit de Raspberry Pi nu weer aan op het beeldscherm, de internetkabel en toetsenbord en muis. Als laatste sluit je de Raspberry Pi aan op de voeding, de Raspberry Pi zal dan aangaan.
 3. Als de NOOBS-installatie goed is gekopieerd op de Micro SD kaart zal de NOOBS-installatie starten. Je zal een tijdje ‘Please wait while NOOBS initialises’ zien.
 4. Je kan nu de taal instellen op Nederlands. Klik onderaan op ‘Language’ en selecteer Nederlands.
 5. Als de Raspberry Pi op het installatiescherm staat selecteer je met de muis ‘Raspbian Full’ en klik linksboven op “Installeer”. Er komt nu een waarschuwingsvenster; klik op ‘Ja’
 6. Nu moet je wachten totdat Raspbian OS is geïnstalleerd. Dit kan even duren. Belangrijk is dus dat je een snelle Micro SD kaart gebruikt, aangezien je dit ook op jouw examen moet kunnen doen!
 7. De Raspberry Pi zal nu opnieuw opstarten. Je zal eerst een testscherm zien en daarna allemaal code. Dit is normaal. Wacht dit proces af totdat jouw Raspberry Pi opstart in een nieuwe installatie van Raspbian OS!
 8. Gefeliciteerd, je Raspberry Pi is nu geïnstalleerd en klaar om er allerlei programma’s op te installeren en allerlei dingen op aan te sluiten. Kijk hiervoor bij de volgende leeronderdelen.
Updated on januari 18, 2020

Related Articles