featured-article-image
Id Skill 11

Problemen verhelpen

Soms gebeurt het dat jouw koppelingen niet meer werken of je hebt jouw foto verandert, omdat je jouw bestand niet goed hebt opgeslagen als een Pakket! (of jouw foto’s staan niet op de server)!

Je moet jouw bestanden dan opnieuw koppelen.


Koppelingen bijwerken

Documenten en afbeeldingen die je in indesign plaatst worden gekoppeld aan jouw document. Dit is even nadenken: het betekend dat de bestanden niet worden gekopieerd naar het document, maar alleen maar worden ingelezen.

Super handig om twee redenen:

  • Stel: je hebt een illustrator PDF geplaatst en wil nog iets bewerken. Je hoeft deze dan alleen maar opnieuw op te slaan en de koppeling bij te werken. Dit geeft indesign ook aan! Indesign ziet dat het bestand is veranderd, en stelt voor of het bestand moet worden vervangen met de nieuwe versie.
  • Het maakt Indesign ook veel sneller, hij kan namelijk de bestanden waziger laten zien dan het echt is. Als je dan de PDF opslaat pakt hij de bestanden op de hoogste resolutie.


Uitleg:

  1. Klik op de  Menubalk > Venster > Koppelingen of CMD + ⬆ SHIFT + D
  2. Verander nu iets in jouw gekoppelde document van het vorige kerndoel. Bijvoorbeeld in jouw illustrator PDF en sla deze opnieuw op.
  3. Je zal nu zien dat in het koppeling deelvenster er een gevarendriehoek ⚠️ komt te staan.
  4. Dubbelklik op deze driehoek om de koppeling bij te werken.
  5. Rood symbooltje met vraagteken? ⍰

    Indesign kan jouw bestand dan niet vinden. Dubbelklik op dit symbool om jouw bestand opnieuw te zoeken en te koppelen.

Updated on februari 1, 2020

Related Articles