1. Home
 2. 2D & 3D Vormgeving
 3. Illustrator
 4. Extra
 5. Filmposter met jou in de hoofdrol!
Ai

Filmposter met jou in de hoofdrol!

Extra opdracht:

Tijdsduur: 120 minuten

In deze extra opdracht ga je jouw eigen filmposter maken! Stel: jij bent de hoofdrolspeler in jouw eigen film, en je zou voorkomen in jouw eigen film, wat voor poster zou het dan hebben?

Kijk stoer, of juist verliefd, of een andere emotie en maak een foto van jezelf! Je mag zelf weten welke onderdelen je van jouw gezicht overtrekt.

We gebruiken

 • Pen gereedschap
  We gaan in deze opdracht het pen-gereedschap gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een foto van jouw hoofd overtrekken in Illustrator
 • A4 Papier
  Je gaat natuurlijk eerst een korte schets maken van hoe jouw poster er uit zal gaan zien. Misschien kan je ook alvast voor jezelf een stappenplan maken voor wat je wil maken, en wat je eerst wil doen!
 • Jouw telefoon, voor fotograferen
  Nee, niet om te snapchatten, maar je kan wel een foto van jezelf en jouw schets maken en die verwerken in de filmposter! (bijvoorbeeld van de zijkant van jouw gezicht!
 • Google
  Naast de filmposters die je hieronder als voorbeeld vindt kan je natuurlijk jouw eigen posters gebruiken als inspiratie!

Eisen

Jouw poster moet in ieder geval het volgende hebben:

Pen gereedschap

Je moet in ieder geval het pen gereedschap gebruiken in deze opdracht. Hiermee trek je onder andere het gezicht over.

Titeltekst

Jouw film moet natuurlijk een naam hebben

Gezicht

Belangrijk: in de poster moet iets van jouw eigen gezicht zitten. Dit kan bijvoorbeeld de omlijning van jouw gezicht zijn, of alleen jouw ogen of mond. Je mag natuurlijk ook jouw hele gezicht doen, alleen duurt dat wat lang!

Opslaan op Edmodo

Je levert jouw poster als PDF op Edmodo 

Handig om te weten:

Je kan de foto die je hebt gemaakt mailen naar jezelf via de schoolmail (of persoonlijke mail), deze kan je daarna via de computer openen in Illustrator (door bijv. te kopiĆ«ren en plakken).

Voorbeelden:

Updated on januari 29, 2019

Related Articles