1. Home
  2. 2D & 3D Vormgeving
  3. Adobe Dimension
  4. 3D model renderen naar hoge kwaliteit photshop afbeelding
featured-article-image
Dn Skill 4

3D model renderen naar hoge kwaliteit photshop afbeelding

In dit laatste leeronderdeel leer je hoe je jouw ontworpen beeld kan renderen. Dit betekend dat Adobe Dimension het 3D beeld omzet in een afbeelding van hoge resolutie met meer details dan je in de voorvertoning ziet.

Wat kan je na deze skill?

Jouw 3d ontwerp uit Adobe Dimension renderen en opslaan als een PSD bestand om verder te bewerken in Photoshop

3D model renderen naar een hoge kwaliteit Photoshop project

  1. Start Adobe Dimension op als dat nog niet is opgestart en log in, open jouw project.
  2. We gaan eerst de documentgrootte veranderen. Klik met het zwarte pijltje op de grootte linksbovenin jouw document. Het document is nu te vergrootten door de blokjes te verslepen. Je kan rechtsonderin onder ‘Canvas Size’ ook een nieuwe grootte invoeren. Vraag aan jouw docent welke grootte je moet hebben.
  3. Ga linksboven van het ‘Design’ tabblad naar het ‘Render’ tabblad.
  4. In het ‘Render Options’ blad voer je nu de naam van de afbeelding in. Ook kan je hier kiezen waar je het bestand wil opslaan. We kiezen er voor om een PSD op te slaan, zodat alle onderdelen los worden opgeslagen. Zodat we met de laatste opdracht een poster kunnen maken van jouw 3D object!
  5. Klik nu op blauwe ‘Render’ knop. Afhankelijk van de snelheid van jouw computer heb je nu binnen enkele minuten jouw realistisch gerenderde bestand! Je ziet in de voorvertoning jouw ontwerp steeds realistischer worden!
Updated on maart 8, 2020

Related Articles